Veelgestelde vragen - Dierenhotel ’t Gooi
Dierenhotel T Gooi Loader
Brengen en ophalen van uw hond of kat
Verblijf in het pension
Algemeen

Kan mijn hond een proefdagje komen?

Zeker. Wij raden nieuwe klanten aan om hun hond voor een proefdag te laten komen, voordat er een langer verblijf geboekt wordt. Tijdens deze dag kunnen wij als verzorgers kijken of de hond een prettige ervaring heeft in ons pension, zodat de hond ook later een fijne en gezellige vakantie heeft.

Hoe gaat het brengen van mijn hond/kat in zijn werk?

Op de geplande dag komt u tijdens de openingstijden uw huisdier brengen.

Honden: een van onze verzorgers neemt uw hond mee naar de pensionverblijven. Helaas kunt u niet meelopen, aangezien dit stressvol is voor uw eigen hond en de andere honden in het pension. Hier wordt de hond eventjes alleen gezet om rustig te wennen. Wanneer de hond zich comfortabel voelt, zoeken we een gepast speelmaatje.

Katten: een van onze verzorgers loopt met u mee naar de kattenverblijven. Uw kat gaat in een van onze hokken met wat voer en water. Hier verblijft hij/zij voor twee dagen onder strikt toezicht van de medewerkers. Als alles goed gaat, mag de kat lekker loslopen.

Kan mijn hond/kat ook met medicatie in het pension verblijven?

Een huisdier met medicatie is geen enkel probleem. Wanneer u aangeeft wanneer en hoeveel uw huisdier van de medicatie nodig heeft, dan zorgt ons personeel ervoor dat uw huisdier de medicatie netjes binnenkrijgt.

Welke huisdieren nemen jullie aan?

– Hond

– Kat

Wat zijn de verplichte entingen van mijn hond/kat die nodig zijn voor een verblijf?

Hond: grote cocktail, kleine cocktail en kennelhoest door middel van de neusdruppelmethode.
Kat: kattenziekte en niesziekte.

Let op: de entingen moeten geldig zijn in de periode van het verblijf.

Wat moet of kan ik meenemen als mijn hond/kat komt logeren?

Het is verplicht om het paspoort van uw huisdier mee te nemen. Deze bewaren wij zorgvuldig tijdens het verblijf en krijgt u terug bij het ophalen van uw huisdier. U bent meer dan welkom om een mandje of een dekentje mee te geven voor uw hond of kat. Mocht uw dier eigen voer hebben of medicatie, dan kan dit ook worden meegegeven in een dichte plastic container met naam erop.

Zijn er bepaalde rassen die jullie niet aannemen?

Wij nemen (bijna) alle rassen aan.

Dit is ter beoordeling van de medewerkers van Dierenhotel ’t Gooi.

Mijn teef is loops, mag ze in het pension verblijven?

Loopse honden kunnen wij niet in het pension nemen.

Ik heb meerdere honden, kan ik ze bij jullie brengen ?

Natuurlijk. Grote honden zitten bij ons in koppels van twee in de kennel. Kleine honden zitten soms met z’n drieën in de kennel. Honden die samen komen, halen wij nooit onnodig uit elkaar.

Wat doen jullie als een huisdier ziek wordt tijden het pensionverblijf?

Mocht uw huisdier tijdens het verblijf ziek worden, dan stellen wij u zo spoedig mogelijk op de hoogte. Wanneer wij een dierenartsbezoek nodig vinden, zullen wij gelijk actie ondernemen en uw huisdier meenemen naar onze eigen dierenarts voor onderzoek en eventueel behandeling. De kosten voor het consult zijn voor uw rekening; hetzelfde geldt voor de eventuele behandelkosten.

Hoe zoeken jullie een geschikt maatje voor mijn hond?

Wij kijken naar formaat, leeftijd en het gedrag van de hond. We zoeken voor uw hond een maatje dat zo goed mogelijk matcht. Bijvoorbeeld: houdt uw hond van spelen, dan zoeken wij een maatje dat het ook leuk vindt om te spelen. Is uw hond wat ouder en houdt hij of zij van rust? Dan zoeken wij er een leuke senior bij. Wij zorgen ervoor dat het altijd leuk blijft voor beide honden, zodat elke hond optimaal kan genieten van zijn/haar verblijf.

Wat voeren jullie de honden/katten?

Katten: voer van Hobby First: Feline. Een complete kattenvoeding, geschikt voor uw volwassen kat. De voeding kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke ingrediënten en is zeer smakelijk. Het bevat de juiste dagelijkse hoeveelheden eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen.

Hoe vaak geven jullie de honden en katten eten?

De dieren krijgen bij ons standaard twee keer per dag eten. ’s Morgens en ’s avonds. Indien nodig kunnen we ook een derde maal voeren.

Hoe vaak laten jullie de honden uit?

De honden gaan drie tot zes keer per dag naar buiten. Het hangt af van het weer en de drukte hoe lang de honden per keer naar buiten gaan. Minimaal is dit 15 minuten, bijvoorbeeld in de winter als het vriest of regent. Maximaal kan dit oplopen tot 1 uur, bijvoorbeeld als het rustig is in het pension en het is mooi weer.

Waarom hebben jullie stenen uitlaatvelden en geen gras?

Aangezien wij een grote doorloop van honden hebben, willen wij een zo hygiënisch mogelijke omgeving creëren. Zo verblijft uw hond in een schone omgeving en wordt er niemand ziek. Onze stenen speelplaatsen en dagelijkse schoonmaak maken dit mogelijk.

Hoe zorgen jullie ervoor dat mijn hond (genoeg) eet?

Wij voeren de honden altijd apart. Zo kan er geen onenigheid ontstaan en kunnen ze in alle rust hun eigen voer eten, zonder dat een andere hond het eten eventueel wegpakt. Mocht de hond niet goed eten, dan stimuleren wij zijn eetlust door wat blikvoer bij het voer te voegen.

Blijft mijn kat altijd in zijn hokje?

Nee. Na twee dagen geobserveerd te hebben of de kat goed eet, drinkt en geen stress-signalen vertoont, laten we de kat los in de grote ruimte.

Ik heb net een puppy/kitten. Is deze ook welkom?

Uw pup/kitten is van harte welkom vanaf 12 weken. Dit is wanneer puppy’s en kittens volledig geënt zijn en voldoende weerstand hebben opgebouwd om in een pension te kunnen verblijven.

Hoe kan ik het dierenhotel vinden op mijn navigatie?

Ons adres is Goyergracht Zuid 15 te Eemnes. Het kan voorkomen dat uw navigatie u verkeerd naar ons adres leidt. Ons advies is om afslag 9A van de snelweg A1 te nemen. Dit is de afslag van het bekende hotel, Hotel De Witte Bergen.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

U kunt de algemene voorwaarden hier vinden.

Kan ik langskomen voor een tour door het Dierenhotel?

U kunt binnen onze openingstijden ongepland binnenlopen voor een rondleiding. Wij raden u aan om de hond of kat niet mee te nemen. Dit heeft namelijk geen meerwaarde voor uw huisdier, aangezien het eventuele verblijf toch anders zal zijn. Wist u trouwens dat u ook een virtuele rondleiding kunt krijgen door ons Dierenhotel? U kunt thuis vanaf uw bank in ons hele hotel rondlopen. U kunt de online tour hier bekijken.

Hoe kan ik bij jullie reserveren?

Wij vragen u om uw reservering via onze website te doen. Dan kunnen wij deze direct in ons systeem verwerken. Kies bij het invullen direct of een nieuwe of bestaande klant bent. Mocht u de reservering nog willen aanpassen, dan kunt u ons een mail sturen met uw gegevens en de aangepaste data op info@dierenhotel.net.

Hoe kan ik betalen?

U kunt bij brengen of ophalen contant of per pin betalen. In de periode van 1 juni tot en met 1 september vragen we voor elke reservering een aanbetaling van 30 procent. U ontvangt hiervoor een reserveringsbevestiging per e-mail. De aanbetaling kunt u voldoen via iDEAL of eventueel tijdens onze openingstijden (bij voorkeur) per pin of contant aan de balie.

Mijn vakantie gaat niet door, hoe annuleer ik het pensionverblijf?

Graag worden wij zo vroeg mogelijk telefonisch of per mail op de hoogte gesteld als u het verblijf wil annuleren. Helaas zijn hier kosten aan verbonden. Wanneer u binnen 1 maand voor aanvang van het pensionverblijf annuleert, brengen wij 30 procent van de totale verblijfskosten in rekening. Wanneer u binnen 14 dagen voor aanvang van het pensionverblijf de boeking annuleert, brengen wij 75 procent van de totale verblijfskosten in rekening.

Kan ik korting krijgen?

– Bij een verblijf van een huisdier van tenminste 14 dagen of meer aaneengesloten pensionverblijf én vooruitbetaling van het totale factuurbedrag, krijgt u een pensiondag gratis.

– Bij een verblijf van twee of meer huisdieren van een eigenaar krijgt u 5 procent korting op het gehele verblijf.